Säkerhet & utrustning

Vi håller hårt på säkerheten och har en instruktör som går igenom reglerna med deltagarna innan spelet kan börja.


Skyddsmask

När man är inne på banan måste man alltid ha på sig sin mask för att inte bli träffad i ansiktet.

Skyddsmaskerna har dubbelglas och skyddar även öronen. Dubbelglaset förhindrar imbildning på linsen (vilket annars är vanligt på de traditionella enkelglasmaskerna som finns hos de flesta uthyrarna).


Markör

Utöver mask får man låna ett vapen som kallas markör eftersom man inte skjuter någon utan bara markerar sina motståndare med de färgbollar man avfyrar.


Pip-påse

När man går av banan eller vistas utanför banan har man en så kallad pip-påse. Det är  en påse som man trär över pipan på markören för att inga ofrivilliga skott ska kunna avfyras och träffa någon.


Skyddsnät

Banan är inramad av ett nät som effektivt stoppar avfyrade färgbollar. När man vistas utanför banan, i den så kallade safe-zone, behöver man inte ha på sig sin mask. Pip-påse är dock alltid obligatoriskt att ha på sin markör när man vistas i safe-zonen.


Instruktör

Innan spelet börjar går man en rundvisning på banan så att man får se hur den ser ut. Vi informerar om hur markören fungerar, hur spelet går till och vilka regler som gäller.


Utrustning som ingår

På kettilsås Paintball använder vi oss av fräsch utrustning.

komplett markör (vapen) med tillbehör

mask

overall

500 boll


Bollarna

Bollarna är tillverkade av gelatin och vegetabiliska oljor. De klassas som livsmedel men smakar beskt och illa...  Bollarna är till 99 % nedbrytningsbara.

Färgen i bollarna är vattenlöslig och går att tvätta bort såvida det inte har gått för lång tid. På vita kläder kan det vara svårt att få bort färgen helt. Mörka kläder är att föredra och det bästa är att tvätta färgfläckade kläder samma dag.


Overallen

Overallen du får låna är inget 100-procentigt skydd mot färg på kläderna. Därför är det bra om du har oömma kläder.

Overallen är en mycket slitstark helkroppsoverall i camouflagemönster. Vi har storlekar som passar de flesta, men är du kort eller väldigt lång till växten kan det vara bättre att ta med sig egna kläder att spela i.